Triple

2,50 (IVA i IIEE inclosos)

Cervesa d’estil Belga d’alta graduació.

Categoria: Etiquetes: , ,

Descripció

TRIPEL

Rossa, lleugera i afruitada

A pesar del seu alt contingut d’alcohol per ser una cervesa, resulta molt fàcil beure, amb un cos molt lleuger, acabat sec i molt clara de color, enterbolit pels llevats en suspensió. És molt afruitada gràcies al procés de fermentació a altes temperatures i amb varietats de llevats antics d’estil Belga.

Alc. 9,8% / DO 1082 / IBU 27 / Color 9 EBC

Història

En alguns monestirs Belgues es van posar de moda cerveses d’alta graduació, antigament negres com la majoria (o, probablement, la totalitat), però que a inicis del segle passat es van començar a fer clares, gràcies al perfeccionament de les tècniques del malteig. En la competència per l’alta graduació va començar a destacar la denominació Triple, que ha arribat a l’actualitat. Hi ha diverses teories al voltant del nom, sigui certa o no, ens agrada la que diu que marcaven les botes que contenien cerveses normals amb una X, les fortes dues, i les molt fortes amb la triple X.
Generalment aquest estil de cervesa s’ha fabricat amb poc llúpol i amb varietats poc aromàtiques, però algunes vegades (no és el cas de la nostra) amb altres ingredients com ara pell de taronja, especies, … per afegir aromes. Nosaltres hem optat per no afegir res extra i aconseguir els aromes afruitats amb la fermentació, que a temperatures força altes i amb llevats específics permeten aconseguir-los de forma natural.

Informació addicional

Pes 0.65 kg