La NEIPA

2,50 (IVA i IIEE inclosos)

Cervesa estil NEIPA

Categoria:

Descripció

NEIPA

ROSSA, AFRUITADA I MOLT AROMÀTICA

Ens encanta el llúpol! I en aquesta recepta podem assegurar que n’hi ha… Hem fet 3 addicions de llúpol fresc al fermentador i gairebé gens a la cocció, tot aroma, i de les varietats més agraïdes.

Alc. 6,0% / DO 1065 / IBU 11 / EBC 8

Història

IPA són les inicials de Indian Pale Ale. Inicialment es feia per a les tropes britàniques destinades a les colònies de l’imperi, especialment a l’Índia. Durant els anys 80, a la costa oest dels EUA es va tornar a posar de moda aquest estil gràcies a les noves varietats aromàtiques de llúpol que van estar desenvolupant durant anys.
Aquesta darrera dècada s’ha fet una evolució de l’estil que ha tingut l’origen en algunes cerveseries del Nord Est dels EUA, concretament a la zona de New England (d’aquí la NE davant de IPA). En la que s’aproxima la cervesa a un suc de fruites, molt aromàtica, poc amarga, no necessàriament tan alcohòlica i sobretot la seva característica més evident, tèrbola, gens transparent.
Aquesta darrera característica (teòricament deguda a la grandísima quantitat de llúpol utilitzat) ha portat a algunes cerveseries, fins i tot a algunes de les seves inventores, a afegir farines i altres elements poc habituals en el procés cerveser, i que en cap cas recolzem, en la fabricació de la cervesa per a incrementar el seu aspecte ‘hazy’.

Informació addicional

Pes 0.65 kg