fbpx

El matxo mort · Stout

Ampolla Cervesa WHYM El matxo mort · Stout

American Stout

NEGRA, TORRADA, AMB CARÀCTER DE CAFÈ

És una cervesa negra, poderosa, però agradable, amb una entrada molt intensa de cafè, que lentament va dosificant la resta de sabors, tan dolços com amargs, xocolata negra, fruites, i amb un final de regalèssia.

Alc. 6,0% / DO 1062 / IBU 55

Història

Actualment vinculem el nom Stout a aquest estil de cervesa negra i de gust intens, i són habituals en el món cerveser les discussions entre els estils Porter i Stout, que moltes vegades s’assemblen infinitament. Inicialment existien les cerveses negres anomenades porter (segons alguns historiadors degut a la seva popularitat entre els portejadors de Londres), i independentment s’anomenava Stout a les cerveses més fortes (com un sinònim d’strong). Les Porter més fortes s’anomenaven per tant Stout Porter, nom que amb el temps es va simplificar el nom a Stout, reduint així també el significat d’aquest mot a l’estil de cervesa negra més forta.
Actualment però hi poden haver Stouts més fluixes d’alcohol que algunes Porter, però hi ha algunes característiques que les inclouen en aquest estil.